De bouw van het nieuwe gebouw is gestart.

Een bericht van Rahel de zus van Kaleab,

“Afgelopen zomer wilden we dat de kinderen hun vakantiedagen goed benutten en niet alles thuis doorbrengen. We namen het initiatief en stelden de kinderen samen in 3 groepen op basis van hun leeftijdsgroep en begonnen hen te trainen in enkele van de belangrijkste levensvaardigheden. We begonnen de sessies in een lokaal dat ons was toegewezen in een openbare school. Maar de directeur van de school waar de trainingen worden gehouden, deelde ons plotseling mee dat de school het lokaal nodig had voor een ander doel. Daarom waren wij genoodzaakt de opleidingssessies stop te zetten. Na enige tijd hoorden we dat de directeur van de school was veranderd en we gingen naar de nieuwe directeur met het verzoek ons een lokaal ter beschikking te stellen om de trainingen te geven zoals we voorheen deden. Maar de nieuwe directeur vertelde ons dat ze geen leeg lokaal hadden dat ze ons konden toewijzen en dat het lokaal dat we tot dan toe hadden gebruikt, was veranderd in de lerarenkamer.

 

Maar in plaats van een lokaal, zei de school ons dat ze nog een groot stuk grond hadden en dat ze ons dat ter beschikking konden stellen. Zij hebben ons een ruimte voorgesteld die groter is dan de ruimte waarin wij vroeger onze opleidingen hielden en die 115 vierkante meter groot is. Zij hebben ons groen licht gegeven om die ruimte te gebruiken en er te bouwen wat wij willen voor onze doeleinden. We willen één grote zaal bouwen en die in tweeën delen, zodat de ene zaal gebruikt kan worden als trainingszaal voor de kinderen en hun begeleiders, terwijl de andere zaal gebruikt zal worden voor de fondsenwervingsactiviteiten van de organisatie. Dit zal meerdere voordelen hebben; de organisatie zal fondsen kunnen werven en nog meer daden kunnen verrichten, en zal in staat zijn om mensen in dienst te nemen die bereid en in staat zijn om binnen de organisatie te werken, zodat zij en hun gezinnen zelfvoorzienend kunnen zijn”.

Update van Rahel over het nieuwe gebouw,

”op 14 december 2022 zijn we begonnen en nu hebben we de eerste twee weken van de bouw voltooid. In dit stadium zijn we erin geslaagd om klaar te zijn met al het graafwerk. De fundering is gelegd en ondanks dat het snel ging waren er wat problemen met van de prijs van de bouwmaterialen, waardoor we zuinig moesten zijn en onze race tegen de klok werd beperkt. Ook verbood de regering op dit moment het vervoer van cement in de stad, waardoor wij het niet kunnen inkopen. Maar ondanks alle tegenslagen doen we het heel goed en gaan we vooruit! tot nu toe hebben we bijna 40% van het gebouw voltooid”.