Activiteiten

dit is een overzicht van alle activiteiten die wij hebben georganiseerd.

Mv koningsdag

Koningsdag 2022

 

Na lange tijd van afwezigheid, was het eindelijk weer zover: Koningsmarkt! Wat was het fijn om eindelijk weer als vanouds bij elkaar te komen en met een leuke stent voor ons project. 

Ook het weer heeft ons niet in de steek gelaten; het was de hele dag droog! Toch was het wel wat frisjes. Maar dit maakte de overheerlijke Zoete aardappelsoep, koffie en thee extra aantrekkelijk. 

De JPC-groep had een fantastisch parkour gemaakt met Hollandse spellen voor de kinderen. 5 verschillende spellen van ‘blik werpen’ tot ‘spijkerpoepen’. Daarna kregen de kinderen een diploma, een spekje en een glaasje limonade. Dit was zo’n groot succes dat een aantal kinderen terug bleven komen om te blijven spelen!

De Kavels voor de actie ‘Kak in het vak’ zijn wederom allemaal verkocht. Dit keer kreeg de winnaar een dinerbon twv. €50,- in te leveren bij ‘De Buurvrouw’.

De opbrengst van deze mooie dag bedraagt €1021,65. Met dit mooie bedrag kunnen we weer veel kinderen en ouders verblijden.

 

Onze dankbaarheid gaat uit naar iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen.

Vastenmaaltijd 25-26 maart 2022

 
 
Op vrijdag 25 maart en zaterdag 26 maart was de jaarlijkse vastenmaaltijd. Vanwege corona hebben wij er voor gekozen om het op 2 avonden te doen in plaats van 1. Er deden ruim40 mensen mee verspreid over 2 avonden. De maaltijd bestond uit Hutspot en hete bliksem en daarbij bal gehakt. Toe was er een ruime keuze uit verschillende soorten pudding. Het was weer heel gezellig. Dit alles leverde een bedrag op van €692.80 voor het project in Ethiopië.
Vastenmaaltijd 25 maart 2022

Ethiopische maatlijd op vrijdag 18 oktober 2019

Vrijdagavond 18 oktober was de Ethiopische maaltijd. Het zag er een tijdlang naar uit dat we slechts met een klein groepje zouden zijn, maar uiteindelijk zaten we met vijftig mensen aan tafel. Niel en Yvonne hadden weer heerlijk gekookt. Drie jongeren van JPC hielpen met de bediening en dat deden ze prima! De gesprekken waren geanimeerd en de sfeer was heel goed. En tenslotte, maar niet onbelangrijk: de avond heeft bijna zevenhonderd euro opgebracht

KONINGSDAG op zaterdag 27 april 2019

De mov-groep staat met Koningsdag weer op de vrijmarkt in Bakkum. U vindt ons in de ‘knik’ in de Oldenbarneveltweg (hoek van Uijtrechtlaan). Voor de kinderen (tot 12 jaar) is er een spectaculaire attractie: de Kop van Jut! Niet nieuw, maar juist heel oud en waarschijnlijk bij de volwassenen wel bekend van de kermis. Verder kunt u weer mooie dingen kopen, onder andere slippers uit Afrika en mooie woonplaids. We hebben weer heerlijke soep, vooral lekker als u het toch wat koud hebt gekregen (we hopen natuurlijk op mooi weer!). Ook kunt u bij ons terecht voor koffie met cake. Natuurlijk is de opbrengst weer bestemd voor onze schoolkinderen in Ethiopië.

Op vrijdag 29 maart 2019 was de jaarlijkse vastenmaaltijd. Er deden ruim veertig mensen mee. De maaltijd bestond uit boerenkoolstamppot en hete bliksem. Daarbij rookworst of een bal gehakt. Toe was er een ruime keuze uit verschillende soorten pudding. Het was weer heel gezellig. Dit alles leverde een bedrag op van €477 voor het lunchproject in Ethiopië.

Verslag vastenmaaltijd van vrijdag 31 maart 2017

Vrijdag 31 maart om 17.30 uur was het weer zo ver: de deuren gingen open voor de jaarlijkse vastenmaaltijd. De tafels stonden gedekt klaar, de mensen druppelden binnen en iedereen zocht een plaatsje. Na een openingswoordje van Yvonne en een door pastoor Kaleab ingezet gebed konden de stamppotten worden opgeschept. Er was dit keer zuurkool en hete bliksem. Allebei wit, dat gaf nog even problemen bij de voorbereiding, omdat het niet zo makkelijk uit elkaar te houden was. Vooral de hete bliksem bleek heel erg gewild, misschien omdat het iets is wat niet zo vaak meer gegeten wordt. Bij mij aan tafel was er een hele discussie over wat er nu eigenlijk in hoort. Iedereen heeft zo zijn eigen recept. De kok had speklapjes bij de zuurkool en gehaktballen bij de hete bliksem bedacht, maar dit kon naar believen door elkaar gegooid worden. Ook aan het dessert was natuurlijk weer gedacht: er waren twee soorten pudding en een bavarois, dit alles met een heerlijke saus. Tenslotte nog koffie of thee met een paaseitje.

Alle lof voor de koks en de ‘opscheppers’. En dank aan alle deelnemers voor hun geldelijke bijdrage en hun onontbeerlijke medewerking aan een prima sfeer.

En niet te vergeten: de maaltijd heeft € 665,- opgebracht voor het lunchproject voor onze kinderen in Ethiopië.

Bingo van Zondag 12 november 2017

Zondag 12 november organiseerde de werkgroep Castricum-Ethiopië een bingomiddag. Dankzij vele winkeliers en andere ondernemers in Castricum waren er veel mooie prijzen. Er waren dan ook veel gelukkige winnaars.

 Bovendien was het een heel gezellige middag, waar ook een drankje en een hapje niet ontbrak.

Maar de echte winnaars van deze middag waren ‘onze’ kinderen in Ethiopië. De middag leverde het mooie bedrag van ruim €900,- op. En dit bedrag is geheel bestemd voor onze projecten in Ethiopië. Hiermee helpen wij kinderen uit een sloppenwijk in Addis Abeba naar school. Voor de allerarmste van hen is er bovendien een ontbijt en een lunch.

Heel veel dank voor allen die ons hierbij geholpen hebben!

De activiteiten vinden plaats in het parochiecentrum, naast de Pancratiuskerk,
Dorpsstraat 113, Castricum.